Първа електронна библиотека на Антарктида

Първата електронна библиотека на Антарктида е филиал на кърджалийското читалище „Обединение 1913”. Това стана факт във вторник вечер при посещението на професор Христо Пимпирев в града по повод 100-годишнината на най-старото училище „Отец Паисий” и отбелязването на стогодишния юбилей на читалище „Обединение 1913”. Председателят на читалището Стоян Анадолиев връчи електронната книга на проф. Пимпирев, а той от своя страна каза, че нашата база първа ще разполага с електронна библиотека на ледения континент. Първите книги, които ще бъдат качени в електронната библиотека, ще бъдат на проф. Биолчев и проф. Пимпирев, както и историята на читалището и на първото българско училище в Кърджали, обясни Анадолиев.

На Антарктида вече има ледник, който носи името Кърджали. Той е южен ледник, много, много красив и е подвижен, а това значи живот, разказа проф. Пимпирев.  Надявам се един ден кърджалийските деца да бъдат сред жителите на Антарктида, защото там е бъдещето на науката, допълни той.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneDigg thisShare on LinkedIn0Buffer this page

Author: НЧ Обединение 1913

Share This Post On