Create your own web pages in minutes...
Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
Изложба за Антарктида бе открита в НЧ "Обединение 1913"

25.05.2021 г.

Днес от 16.00 часа във фоайето на  НЧ "Обединение 1913" бе открита изложба с фотоси на Антарктида, която ще е постоянна.

НЧ "Обединение 1913" Кърджали е партньор по проект за изработка на документален филм "Антарктида - ледена магия" с трима млади творци по програма "Творчески инициативи" на Национален фонд "Култура". Създаден е документален филм за преживяванията на участник в 22-рата българска експедиция до Антарктида - председателят на НЧ "Обединение 1913" Кърджали Стоян Анадолиев. Използваните кадри са предоставени от неговия личен архив. Консултант на филма е професор Христо Пимпирев - създател и ръководител на Българския антарктически институт. Част от снимките са подредени в изложба.

Леденият континент привлича с уникалната си красота, но в България се знае малко за богатствата на тази вечно замръзнала земя и за работата на българските антарктици. Идеята е да бъдат показани техните значителните научни постижения и особеното уважение, с което се ползва България в тази част на света.

начало
проекти
школи
НАСТОЯТЕЛСТВО