Create your own web pages in minutes...
НАСТОЯТЕЛСТВО


Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
Дамски хор "Незабравки"

Преподавателят по музика Марин Владинов създава хор "Незабравки" през 1967 г. към ОУ "Митко Палаузов" Кърджали. През 1972 г. прераства в градски хор и преминава към туристическо  дружество "Мирчо Спасов". Получава името "Незабравки".
От 1967 г. до настоящия момент един от създателите и диригент  на хора е Марин Владинов. Той привлича изпълнители, които не се страхуват да се преборят с репертоар от класика, предкласика, европейска музика, църковни песнопения, обработка на български народни песни, гръцки песни, естрада, кавърверсии на популярни песни.  Хорът гостува в  Германия,Чехословакия, Гърция.
През 1996 г. преминава към съставите на читалище "Обединение". Осъществява записи в радио "Хоризонт", радио "Стара Загора", участва във фестивали в България, изнася  концерти в зала 1 на НДК и зала "България".
През 2015 г. участва в хоров фестивал в Паралия Катерини, Република Гърция. През 2016 г. се представя  в хоров концерт в гр. Хасково по случай 100-години хорово изкуство.           
От 1990 до 2010 г. корепетитор е Тавит Мачикян. От 2010 г. корепетитор и композитор  на много от песните на състава е Радост Попова.
Школа по спортни танци
 
От 1996 г. школата се ръководи от Огнян Камишев. Той е солист в балетния състав на ДКТ "Димитър Димов". Негови възпитаници печелят първи места на републикански шампионати. Организира групи за възрастни, които поддържат форма чрез танци. Последните няколко години създава и арт-балет с ученици.

Детска театрална формация

Детската театрална формация е създадена през 1998 г. от Димитър Варадинов, актьор в ДКТ "Димитър Димов". Той събира деца от различни етноси от всички училища в града. Обучава ги на актьорско майсторство, пластика, пеене и танци. Първата им премиера е на спектакъла "Вълшебната птица на циганското щастие", следват пиесите "Горските ветрове и прасето Ролка" и "Войната на трите козлета" от Петя Караколева, "Ние врабчетата" от Й. Радичков, "Спирка Приказландия" от Даниела Попова - Тодорова, "Да убием скуката" по пиесата "Игра на кукли" от Борис Априлов и др. Последният спектакъл през 2016 г. е "Покана от Париж" на Панчо Панчев.

Школа по балет

Разкрита е през есента на 2007 г. Ръководи се от балерината Мирослава Зафирова. За първи път нейните възпитанички се явяват на сцена на коледния концерт на читалището през 2007 г. с "Танц на снежинките". От тогава са неизменен участник във всички читалищни концерти, градски и благотворителни тържества в града. За пръв път балетната школа се представя и в спектакъл на детската театрална формация към читалището - "Ние врабчетата" чиято премиера се състоя през месец октомври 2009 г. Играят и в следващите театрални представления. 

Дамска вокална група "Ахрида"

Групата е създадена е през 2007 г. . Неин художествен ръководител е Мария Томова. Участва в различни градски прояви по повод официални и други празници. Вписва се в програмата на два фестивала - национален фестивал на българската градска песен "Нежни чувства" гр. Пловдив и националния конкурс на старата градска песен и шлагера "С песните на "АРИ" - гр. Хасково, откъдето получава призови места. От 2015 г. групата се ръководи от Гергина Стаматова.

Танцов клуб "Пъстро хоро"

Алексей Настев създава танцов клуб "Пъстро хоро" през 2011 г. В него се събират любители на народните танци. Клубът има многобройни участия в различни местни и национални надигравания и фестивали, от които неизменно получава награди.

начало
школи
проекти