Create your own web pages in minutes...
Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
школи
начало
проекти
Дамски хор "Незабравки" фаворит на публиката и участниците в национално турне

07.07.2022 г.
Дамски хор "Незабравки" при НЧ "Обединение 1913 Кърджали покори публиката по време на концерт, организиран по проект "България-Норвегия пеят" на Фондация "Дарби" София. Тяхната песен "Хорото", създадена от кърджалийската музикантка Радост Попова, предизвика бурни аплодисменти сред зрителите. Композицията събуди
интереса на всички гостуващи диригенти, сред които тези на хора на Българското национално радио и на гостуващия състав от Норвегия.

Спектакълът се състоя на 7 юли в с. Минерални бани. В него взеха участие Детски хор на Българското национално радио - София, Хор на пловдивските момчета и младежи "Стефка Благоева" при ЦПЛР- ОДК, Пловдив, хор "Орфей" при Младежки център, Хасково, вокална група "Пламъче", София.
Специален гост на събитието беше Детски хор от Foss school  от Осло, Норвегия с диригенти Пол Рулещад и Ойстейн Феванг, и с популярния китарист и композитор  Фроде Бард.
Концертът е част от национално турне по проекта. То ще премине през различни градове и ще завърши с представление в НДК в края на август.

НАСТОЯТЕЛСТВО