Create your own web pages in minutes...
Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
школи
начало
проекти
НАСТОЯТЕЛСТВО


Премиера на авторски танцов спектакъл за ябълката на раздора се състоя
в НЧ "Обединение 1913"

11.07.2022 г.
На 10.07.2022 г. от 18.00 часа в залата на НЧ "Обединение 1913" бе премиерата на танцов спектакъл "НАРА" с автор, хореограф - постановчик Огнян Камишев. Спектакълът е осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи 2021" в партньорство с  НЧ "Обединение 1913".

"НАРА"  интерпретира темата за любовта, верността и приятелството. В основата на спектакъла е библейският сюжет за ябълката, която бог дава на хората и която се превръща в ябълка на раздора /в нашия случай ябълката е нар/. Действието се развива в двора на крал Луи 14 и включва 6 картини. Някои от тях са хумористични, други - драматични. Основната идея на спектакъла е да покаже какво се случва с хората, когато любовта си отиде.

Музиката е на композиторите Пучини, Берлиоз, Менделсон, Моцарт. Сюжетът, подборът на музиката, хореографията на танците са авторски - на Огнян Камишев. Спектакълът е реализириран от танцьори-самодейци - общо 11 - 9 от тях са възрастни и 2 са деца. Всички са участници в Арт балет към НЧ "Обединение 1913". Проектът дава възможност на самодейците да се почувстват като истински артисти, като участват в цялостен артистичен проект, със собствен сюжет, сценография, костюми и т.н.

Направен е цялостен запис на спектакъла, който ще бъде публикуван в Интернет. По този начин той ще достигне до по-голям брой зрители. Проектът е насочен към широка аудитория - хора от различни възрасти, защото музиката в основата му е популярна, картините се сменят бързо, има хумористичен елемент.

Видеото на спектакъла може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=rVIqX3iYX0I