Create your own web pages in minutes...
Стоян Анадолиев
Камелия Чолакова
Петя Нешева
Димитър Ганев
Таня Петкова
Христо Кавракиров
Мариян Митев

Архив на публикации:
школи
начало
проекти
Кърджалийски спектакъл предизвика фурор на Куртово Конаре Фест

12.09.2022 г.
Премиерата на спектакъла „Традициите ни обединяват“ на Куртово Конаре Фест предизвика истински фурор с красотата и нетрадиционния си подход.
Спектакълът съчетава музика и танци на живо с мултимедийна презентация, а в рамките му танцьорите и певицата сменят различни носии и традиционни костюми.
„Традициите ни обединяват“ съчетава танци и песни от шестте основни фолклорни области в България с ромски, турски и норвежки. С него пътува и изложбата на кукли с традиционни костюми под същия наслов съвместно със съпътстваща работилница за деца.
„Изключително сме благодарни за топлото посрещане от публиката! Имаше огромен интерес и към спектакъла, и към изложбата, и към детската работилница за кукли. Хората не спираха да танцуват и да пеят заедно с изпълнителите. Следяха с голямо внимание мултимедийната презентация, която разказва за танците, носиите и традициите на различните фолклорни области и етноси. В края на представлението овациите бяха нестихващи!“ коментират организаторите от НЧ „Обединение 1913“.
Спектакълът е създаден по проект на НЧ „Обединение 1913“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Заедно с изложбата и работилницата той ще пътува в област Кърджали и област Смолян през идния месец и половина, а всички активности са напълно безплатни. Можете да го гледате в:
Черноочене на 20.09., Кирково на 21.09., Свиленград на 23.09., Момчилград на 29.09., Момчиловци на 30.09. и Крумовград 04.10. Предстои да се обявят датите за Джебел и Мост, които също са включени в турнето. През 2023 г. ще бъдат представленията в Кърджали и Осло, Норвегия.
Освен спектакъла, по проекта вече работи и детска школа за изработване на кукли с народни носии и традиционни маски към НЧ "Обединение 1913", която също е безплатна.
Детайли за програмата и новини за проекта можете да следите на официалната му страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/traditionsuniteusproject
Проект „Традициите ни обединяват” е финансиран по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура”.

НАСТОЯТЕЛСТВО